Dynamische fietsmeting
 • Dynamische fietsmeting

Dynamische fietsmeting

Fietsmetingen in samenwerking met Bike Physics

LET OP: WEGENS OMSTANDIGHEDEN KUNNEN WE MOMENTEEL GEEN DYNAMISCHE FIETSMETINGEN DOEN.


Nieuw bij Bike Experts, de dynamische fietsmeting. Omdat we steeds vaker de vraag kregen van klanten naar een stapje verder in fietsmetingen hebben we besloten om een partnership aan te gaan met Bike Physics. Dynamische fietsmetingen zijn erg specialistisch en wij zijn daarom in de overtuiging dat je dat er niet "even zelf" bij kunt gaan doen en je hiervoor een echte specialist in huis moet halen. Bike Physics is zo'n partij en wij zijn erg blij dat voortaan Remco bij ons in huis de dynamische metingen komt verzorgen.  Hieronder lees je meer over de metingen, systematiek de kosten en hoe je hiervoor een afspraak kunt inplannen.


Waarom een dynamische fietsmeting?

Een goede Bikefitting helpt jou om een goede positie op de fiets te verkrijgen. Wij werken bij aanschaf van een fiets altijd al met een statische framemeting om er voor te zorgen dat je de juiste maat en afstelling op je fiets krijgt. Een dynamische meting gaat nog een stapje verder in de finetuning van deze afstelling en kan jou helpen om nog beter te presteren of om van pijntjes af te komen. De redenen om voor een dynamische meting te kiezen zijn vaak de volgende:

 • Het risico op blessures zo klein mogelijk maken
 • Maximale prestaties kunnen leveren vanuit de ideale fietspositie
 • De beste start van jouw nieuwe fiets met een optimale afstelling en maat advies


Wat is een dynamische fietsmeting?

Bij een dynamische fietsmeting zijn de hoeken die je lichaam tijdens het fietsen maakt de basis. Er wordt hiermee inzichtelijk gemaakt hoe de afstelling van de fiets is, hoe het lichaam zich beweegt en of hier wellicht een onbalans of asymmetrie in voordoet. Door continu kleine aanpassingen te doen, te testen en te meten en dit weer te herhalen wordt er een ideale fietspositie bereikt.

De eerste stap is een fysieke intake waarin er wordt gekeken naar de flexibiliteit van de rijder en de aanwezigheid van eventuele blessures of klachten tijdens het fietsen. Vervolgens wordt er met de meting gestart. De fiets wordt op een trainer gezet zodat de fietspositie in levende lijve kan worden bekeken. De camera staat in verbinding met de computer en zo wordt de data geanalyseerd. Aan de hand van deze gegevens wordt de fiets aangepast waarbij rekening wordt gehouden met de fysieke intake gegevens. Deze stappen worden herhaald totdat de de ideale fietspositie is bereikt. Tot slot wordt de fiets digitaal opgemeten en vastgelegd en wordt dit samen met het meetrapport aan de klant overhandigd. Ook worden de opgenomen beelden van voor en na de bikefitting nogmaals doorgesproken. 

Een ander onderdeel van de meting is de schoenplaat afstelling. Niet alleen wordt de juiste positie bepaald, ook wordt er bekeken of er eventuele aanpassing doormiddel van wedging nodig zijn. Uiteraard worden ook deze resultaten weer getest op de fiets.

Dynamische fietsmeting met Retul meetsysteem

Retul meetsysteem

Retul fietsmeting bij Bike ExpertsWe maken gebruik van het Retul meetsysteem. Het Retul meetsysteem is ontwikkeld in Boulder, Colorado. In het hart van de Amerikaanse fiets industrie hebben wetenschappers  in 2007 een volledig nieuwe manier van fietspositionering ontwikkeld.  Met behulp van een High-speed camera en LED sensoren worden de hoeken van het lichaam tijdens het fietsen in kaart gebracht. De hoeken worden zichtbaar gemaakt in de computer zodat de bikefitter kan zien welke aanpassingen er gedaan moeten worden om de meest ideale positie te creëren.


Kosten Retul fietsmeting

De kosten van een volledige dynamische fietsmeting bedragen €170,-. Dit is inclusief:

 • Intake
 • Basis fysieke screening
 • Schoenplaat correctie
 • Wedging
 • Zadelpositie met LED sensoren
 • Stuurpositie met LED sensoren
 • Fietsmaten digitaliseren
 • Rapportage
Maar exclusief eventuele benodigde onderdelen. 


Plan je dynamische fietsmeting in onze agenda


Reacties

Note: HTML is not translated!