Review CUBE Reaction Pro 2018
  • Review CUBE Reaction Pro 2018

Review CUBE Reaction Pro 2018

De CUBE Reaction Pro werd in augustus 2017 voor het eerst gepresenteerd tijdens de dealershow van CUBE in Duitsland. Hier viel hij direct bij velen in de smaak en werd volop besteld door de aanwezige CUBE dealers. Enkele maanden later is hij voor het eerst beschikbaar bij diezelfde CUBE dealers en kan de fiets stevig aan de tand gevoeld worden en bezien worden hoe het grote publiek reageert op de hardtail mountainbike.


Het verhaal achter de CUBE Reaction Pro 

De Reaction Pro moet het gat opvullen wat het verdwijnen van de LTD achter zich laat. De LTD heeft jaren lang het segment van de beginnende mountainbikers gedomineerd. Dit kwam met name door de mooie samenstelling van onderdelen en een goed prijspunt. Voor veel fietsers is de Shimano XT groep immers een referentie voor een goede mountainbike. Echter staat de concurrentie ook niet stil en richten merken als Scott en Giant zich op dit grote en interessante segment fietsers. Om deze reden zal ook CUBE zich moeten blijven vernieuwen en dat doen ze dan ook met deze compleet nieuwe Reaction Pro. 


De Reaction Pro nader bekeken

Cube Reaction Pro reviewDe basis van de nieuwe CUBE Reaction Pro is het 6061 aluminium frame. Dit frame is geheel vernieuwd en voldoet aan alle moderne eisen die je als mountainbiker stelt. Denk hierbij aan de tapered balhoofd voor een verhoogde voorvork stijfheid. De achtervork is in de nieuwe BOOST maat uitgevoerd voor extra stijfheid en is hiermee ook geschikt voor een eventuele opbouw met een 1 x 12 aandrijving. De kabels zijn keurig weggewerkt in het frame wat de Reaction Pro een mooie cleane look geeft. Ook de opbouw van de fiets is dik in orde met de gekozen 2 x 11 Shimano SLX/ XT schakelgroep. Deze versnellingsgroep heeft zicht in de afgelopen jaren bewezen als uiterst betrouwbaar en prettig schakelend onder alle omstandigheden. Je hebt een ruime keuze aan versnellingen en bent zonder aanpassing klaar voor iedere tocht. De gekozen voorvork komt van RockShox en is van het type Recon Air. Deze voorvork heeft 32 mm vorkpoten en is luchtgeveerd. Dit houdt in dat de vork goed is in te stellen op het gewicht van de rijder. Uiteraard is ook de rebound (hoe snel de vork terugveerd) instelbaar. Voor de wielen is er gekozen voor Deore naven met Alexrims EX21 velgen met centerlock disc aansluiting. Deze wielen zijn degelijk en voor de meeste rijders een prima keuze. Wil je echter een upgrade aan de fiets doen dat is een lichter wielset met een bredere velg een aanrader. De hydraulische schijfremmen zijn Shimano en komen uit een iets voordelige groep maar functioneren er niet minder om. De remmen hebben een lange hevel en zijn bedoelt om met 2 vingers te bedienen, ze zijn krachtig en goed dozeerbaar.


De concurrentie van de Reaction Pro

Cube staat bekend om zijn goede prijs-/ kwaliteitsverhouding en dat is ook bij deze mountainbike weer het geval. Hij is dan wel 100 euro hoge geprijsd dan zijn directe concurrenten, hij staat er ook wel een stapje boven als je kijkt naar afmontage en framekwaliteit. 

 

Cube Reaction

Giant Talon 0

Scott Aspect 910

Framemateriaal Alu 6061 Aluxx Alu 6061
Afmontage 2x11 SLX/ XT 2x11 SLX/ XT 3x10 Deore/ XT
Voorvork RockShox Recon SR Suntour Raidon XC Rock Shox 30 Silver
Wielen Alexrims x21 Giant GX03 Syncros X-20 
Assen Steek/ QR QR QR
Balhoofd Tapered Recht Recht
Gewicht 13,3 Kg 13,4 Kg 13,3 Kg
Prijs € 1.099 € 999 € 999


CUBE Reaction Pro 2018 VS LTD PRO 2017

De fiets heeft nog steeds het zelfde doel en dat is te zien in de opbouw van de fiets. De geometrie is iets gefinetuned maar is niet schokkend veranderd. De achterbrug is iets korter geworden en de reach is iets vergroot. Dit resulteert in een iets sportiever aanvoelende fiets die iets wendbaarder is.  Verder zijn de kabels nu netter weggewerkt door het frame en is er gebruik gemaakt van een steekas met Boos inbouwbreedte tegenover een Quick Release as in de LTD. De gemonteerde versnellingsgroep is bij de reaction een combinatie van SLX en XT waar dat bij de LTD nog vrijwel geheel XT was. Ook de gemonteerde voorvork is bij beide modellen gelijk. 

Conclusie: in de opbouw is er geen groot verschil tussen de Reaction en de LTD,  maar het frame van de Reaction Pro is wel een duidelijke stap voorwaarts!

Reacties

Note: HTML is not translated!