Aandrijving en versnelling | Bike Experts Den Haag

Stuur je vraag per WhatsApp: 06-82141223 of bel 070-3801617

Aandrijving en versnelling

Aandrijving en versnelling

Fiets versnellingssystemen

Al sportfiets specialist hebben we veel verstand van de verschillende aandrijfsystemen die er op de markt zijn. Wij kunnen je dus uitstekend adviseren wanneer je een onderdeel wilt vervangen omdat het wellicht versleten is. Wil je een upgrade aan je fiets doen dan wil je wellicht de gehele aandrijflijn vervangen. Graag helpen we je het uitzoeken van de meest geschikte materialen en je kunt het natuurlijk ook door ons laten opbouwen. Vervangingsdelen van Shimano, Sram en Campagnolo hebben we in de meeste gevallen direct voor je in voorraad. Groepsets gaan op bestelling en we maken hiervoor graag een offerte op maat. Stuur ons gerust een mail met jouw wensen of kom langs in de winkel om deze te bespreken. 

Derailleur versnellingen

Op de meeste sportfietsen vind je een derailleur systeem. De redenen waarom hiervoor wordt gekozen zijn onder andere: groot versnellingsbereik, laag gewicht, efficiënt en snel te bedienen. Ook heb je door de vele mogelijkheden aan cassettes en voor tandwielen de mogelijkheid om de aandrijving geheel naar eigen voorkeur in te richten. Binnen de versnellingsgroepen vind je grote prijsverschillen die zijn toe te schrijven aan de kwaliteit en doelgroep die de producent voor ogen heeft. In de meeste gevallen kun je stellen dat wanneer je een hogere groepset monteerd je een snellere schakeling mag verwachten, een lager gewicht krijgt en de duurzaamheid en stijfheid van de onderdelen omhoog gaat. De meest gebruikte merken zijn Shimano, Sram en Campagnolo. Sinds kort zijn er ook een aantal kleinere merken die vernieuwend zijn zoals Rotor en Box-One.

Naaf versnellingen

Op veel urban en stadsfietsen vind je een interne versnellingsnaaf. De naven zijn zeer onderhoudsvriendelijk en kunnen worden gecombineerd met een riemaandrijving of kettingkast. Hiermee krijg je een fiets die geschikt is voor dagelijks en intensief gebruik zonder dat je er veel omkijken aan hebt. Het versnellingsbereik is met de meeste systemen wat beperkter dan bij derailleur systemen. Voorbeelden hiervan zijn de ouderwetse S.A. naven en de modernere Shimano Nexus 3, 7 en 8. Er is echter ook een high-end serie aan versnellingsnaven met o.a. Rohloff en Pinion en daar iets onder de Shimano Alfine. Met de high-end naven wordt het gat naar de derailleursystemen een flink stuk gedicht. Qua versnellingsbereik wordt het vergelijkbaar, op gewicht moeten ze nog wel het onderspit delven. De duurzaamheid en betrouwbaarheid zijn dik in orde.


Verfijnd zoeken