Oxford fietsen | Bike Experts

Stuur je vraag per WhatsApp: 06-82141223 of bel 070-3801617

Oxford fietsen

Oxford is een Belgische fietsen fabrikant die de fietsen van A tot Z in eigen beheer bouwt. Hierdoor is de kwaliteit zeer goed en kunnen ze gemakkelijk inspelen op de behoefte van de klant. Het productgamma is breed en biedt keuze uit gewone en elektrische fietsen. De kwaliteit doet zeker niet onder voor de bekende Nederlandse merken zoals Gazelle, Batavus of Sparta. De prijs daar in tegen is wel een stuk aantrekkelijker. Een goede keuze dus!


KWALITEIT

Uiteraard kiest u in de eerste plaats voor kwaliteit. Net daarom voorzien wij alle Oxford modellen van een uiterst betrouwbaar en sterk kader, het merendeel in een lichtgewicht alu legering. Voor een optimale bescherming zijn alle Oxford frames bewerkt met een zeer krasbestendige poederlak. Deze laklaag zorgt voor een jarenlange perfecte bescherming, ook bij intensief gebruik. 

Shimano, Shwalbe, Rigida, Michelin en Axa zijn enkele leveranciers die instaan voor de aanlevering van hoogwaardige kwaliteitsonderdelen waarmee uw Oxford fiets wordt afgewerkt. Net als wij gaan deze onderdelenproducenten volop voor betrouwbare kwaliteit. Zo bent u, samen met ons, zeker van een duurzame, aantrekkelijke en bovenal veilige Oxford bike.

VEILIGHEID

Een degelijke en bedrijfszekere fietsverlichting is zonder meer een "must" als het op fietsveiligheid aankomt. Net daarom is het merendeel van de Oxford fietsen voorzien van een Shimano naafdynamo in combinatie met een halogeen of krypton lichtkop. Op de meer sportievere types opteren we voor een spaarzame batterij verlichting. Een even voortreffelijk en vooral gewichtsbesparend alternatief. Verder beschikken alle Oxford bikes (*1) over een LED achterlicht op batterijen. Zo blijft u, ook stilstaand, steeds duidelijk zichtbaar voor achteropkomend verkeer.

COMFORT

Een doordachte frame geometrie is een van de eerste vereisten voor écht comfortabel fietsen. Maar ook het gebruik van een verende voorvork of de toepassing van smalle of extra brede banden maken een wereld van verschil al naargelang het parcours dat u wenst te af te leggen.

De keuze tussen een "derailleur" of een "naafversnelling" hangt uiteraard sterk af van uw persoonlijke voorkeur of verwachtingen. En wat dacht u van een klassieke stuurbocht, een vlinderstuur of een stuurbocht met Bar-ends? Al deze factoren zijn bepalend bij uw uiteindelijke keuze tussen de verschillende Oxford types.https://www.youtube.com/watch?v=atL_S66GdhQ