Fietsmeting

Fietsmeting : Bike Fitting

Een van de meest gestelde vragen in de winkel is: ‘Welke maat heb ik nodig?’. Een logische vraag, die niet altijd even eenvoudig te beantwoorden is. Er spelen namelijk diverse aspecten een rol bij deze keuze van de maat en afstelling van de fiets. Denk hierbij aan fysieke data, persoonlijke voorkeuren, getraindheid en natuurlijk het gebruiksdoel. De ene fietser is immers de andere niet.

Bij de aanschaf van een nieuwe fiets of de afstelling van een klant fiets zullen we dus opzoek gaan naar informatie. Wat voor fietser ben je, wat voor tochten rijdt je, hoe vaak fiets je etc etc. Dit hebben we nodig om te bepaling wat voor fiets en afstelling het beste bij je passen. Daarnaast hebben we voor de fysieke kenmerken het systeem van Bike Fitting tot onze beschikking. Met dit systeem meten we je volledig op en komt er samen met het eerder genoemde een advies fietsafstelling uit. Op deze tekening staat exact beschreven hoe de fiets dient te worden afgesteld.

Het niet of niet juist afstellen van een fiets kan vervelende gevolgen hebben voor de berijder. Zo kunnen er blessures ontstaan en wordt er mogelijk niet optimaal genoten van de kwaliteiten van een fiets.

Bike Fitting – een beproefde methode om de juiste framemaat te bepalen

Bij de Bike Fitting worden je lichaamslengtes opgemeten met behulp van een speciaal meetsysteem. Hiermee worden de volgende maten opgenomen:

 •  lichaamslengte
 •  binnenbeenlengte
 •  romplengte
 •  armlengte links en recht
 •  voetlengte links en recht
 •  schouderbreedte

Uit deze gegevens komt vervolgens een tekening met alle belangrijke maten voor een juiste afstelling van je fiets.  Tevens kunnen we door middel van een Plug In de vertaling maken naar meer dan 3000 fietsframes van alle bekende merken.

Na de meting stellen we jouw fiets perfect af volgens de meetgegevens. Uiteraard helpt onze jarenlange ervaring en expertise vanuit de wedstrijden bij het fine tunen van je positie.

Fietsmetingen voor Racefietsen, Mountainbikes en meer

Voor de volgende fietscategorieën kunnen we een meting verzorgen

 • Racefiets
 • Mountainbike
 • Cyclocross
 • Tijdrit
 • Touring & Trekking
 • Triatlon    

Kosten van een framemeting

De kosten van een meting bedragen €45,- maar als je bij ons een fiets aanschaft (nieuw of gebruikt) is dat helemaal gratis! Bel of mail even voor het maken van een afspraak zodat wij alle tijd voor je kunnen inplannen.  

Waar kun je een fietsmeting laten uitvoeren?

Bike Experts in Voorburg is het adres voor de sportieve fietser. Natuurlijk voeren wij dan ook graag een uitgebreide BikeFitting uit en vertalen dit naar de ideale positie op de fiets. Wij hebben reeds vele jaren ervaring met het professioneel bepalen van de juiste framemaat. Na de meting toetsen wij ook de verbeteringen met de klant en finetunen wij de positie. Het aanpassen van de fiets doen wij direct en eventuele onderdelen worden gemonteerd.

Bel of mail ons voor het maken van een afspraak zodat we alle tijd hebben om de fietsmeting uit te voeren.