Fietsplan

Je nieuwe fiets aanschaffen via een Fietsplan van het werk

Mag je via je werkgever een fiets aanschaffen via het fietsplan? Dat is gunstig want dat betekent dat je voordelig op een mooie nieuwe fiets kunt rijden. Er zijn in Nederland verschillende vormen van het fietsplan mogelijk, belangrijk is om daarom de volgende stappen te doorlopen.

Stap 1:
Informeer bij je werkgever of er een fietsplan wordt aangeboden en op welke manier je hiervan gebruik kunt maken. Werkt jouw werkgever samen met NFP of BFN dan moet je werkgever je voorzien van een Formulier of bestelcode om daarmee de fiets te bestellen bij ons in de winkel. Biedt jouw werkgever geen fietsplan? Wij kunnen je werkgever adviseren over de mogelijkheden

Stap 2:
Kom met het formulier, de code of de goedkeuring van je werkgever naar onze winkel. Samen zullen we je wensen inventariseren en een passende fiets uitzoeken. We regelen de administratieve afhandeling van je fietsplan en gaan de fiets voor je rijklaar maken. Afhankelijk van het type fietsplan kan het tot ongeveer een week duren voordat de bestelling en goedkeuring van het fietsplan helemaal rond is.

Stap 3:
De goedkeuring is binnen en de fiets staat voor je gereed. Wij brengen je hiervan op de hoogte en maken een afspraak voor de uitlevering van de fiets.

Bij Bike Experts werken we samen met alle soorten fietsplannen en denken we ook graag mee in een plan op maat.

Nationale fietsprojecten

Werkt jouw werkgever met Nationale Fiets Projecten? Vraag dan het formulier op bij personeelszaken en kom hiermee naar de winkel. Samen zoeken we jouw perfecte fiets uit en vullen we het formulier in. Dit formulier lever je vervolgens weer in bij je werkgever en wij krijgen de goedkeuring tot het leveren van de fiets!

Bedrijfsfietsen Nederland

Werkt jouw werkgever met Bedrijfsfietsen Nederland? Vraag dan het formulier op bij personeelszaken en kom hiermee naar de winkel. Samen zoeken we jouw perfecte fiets uit en vullen we het formulier in. Dit formulier lever je vervolgens weer in bij je werkgever en wij krijgen de goedkeuring tot het leveren van de fiets!

Werkkosten Regeling

Sinds de afschaffing van het fietsplan bij de belastingdienst wordt het fietsplan ondergebracht binnen de Werk Kosten Regeling. Hiermee kan de werkgever zelf bepalen of en hoe hij het Fietsplan wil aanbieden aan zijn werknemers. Informeer naar de mogelijkheden bij je werkgever.