CUBE racefietsen

Comfort, Endurance en Snelheid – de drie platforms van CUBE bieden de juiste fiets voor iedere rijder. Wil je hard gaan, maar is een comfortabele rit toch ook belangrijk? Dan kan je het beste kiezen voor de Attain serie, die zijn perfect geschikt voor beginnende wielrenners en voor hen die graag wat extra comfort willen. De Agree is de meer Aerodynamisch vormgegeven racefiets met een wat sportievere zithouding. Toch heeft ook de Agree nog veel comfort te bieden waardoor hij zeer geschikt is voor lange afstandsrijders. Ga je voor pure snelheid? Kies dan de racefiets is zijn puurste vorm: Litening.

Bike Experts is de CUBE dealer voor de regio Den Haag. In ons ruime assortiment CUBE racefietsen vind je altijd het model wat bij je past. Naast de fietsen van CUBE hebben we ook een mooie collectie accessoires en kleding!  Bekijk onze locatie .

CUBE Attain

De CUBE Attain is zowel in aluminium (HPA) als in carbon (GTC) uitvoeringen. De frames zijn zo vormgegeven dat ze een zeer ergonomische zithouding bieden aan de rijders. Hierdoor zijn ze bijzonder geschikt voor zowel beginnende wielrenners als gevorderde fietsers die graag een extra stukje comfort wensen. Kies je voor een carbon versie, dat ben je verzekerd van een extra stijf, licht en comfortabel frame met zeer goede rijeigenschappen. Ook heb je de keuze uit diverse modellen met schijfremmen en modellen met velgremmen. Prijzen variëren tussen de €749 en €2099.

CUBE Agree

De CUBE Agree serie bestaat uit een aantal heerlijke Endurance racefietsen. De frames zijn van Carbon en zijn gemaakt voor de echte fietsliefhebbers. Ze zijn gemaakt om hard en ver mee te rijden, maar nog steeds met het nodige comfort. De Agree heeft een heerlijk stuurkarakter is klaar voor iedere race. Je hebt de keuze uit verschillende afmontage niveau’s en schijfremmen of velgremmen. Prijzen beginnen bij €1999,-.

CUBE Litening

De CUBE Litening is een licht en stijf racemonster. Het compromisloze frame is gemaakt voor de wedstrijden waarin de laatste seconde telt. Met hoge precisie stuur je de Litening naar de finish waarbij ieder trap regelrecht in snelheid wordt omgezet. Het frame wordt gemaakt in C62 en in het nog hoogwaardigere C68 carbon, voor een nog lager gewicht en hogere stijfheid. Ook de Litening wordt in zowel velgrem als schijfrem aangeboden. Prijzen beginnen bij €2599,- . De Litening hebben wij niet standaard op voorraad staan maar bouwen hem graag geheel op maat voor je op. Loop eens bij ons binnen en informeer naar de mogelijkheden.

Framematerialen uitleg

HPA – High Performance Aluminium

High Performance Aluminium is ontworpen voor high-end gebruik. Hogere sterkte wordt bereikt door een speciale legering in combinatie met een speciale warmtebehandeling. Drievoudige of zelfs viervoudige butten van het ruwe aluminium biedt de mogelijkheid om een minimale hoeveelheid materiaal te gebruiken, omdat de wanddikte kan worden aangepast aan de belasting. CUBE gebruikt ook specifiek ontworpen hydroformed buisvormen. De combinatie van al deze productieprocessen resulteert in de creatie van stijve, high-end frames met unieke CUBE looks.

Alle aluminium frames besparen extra gewicht door het gebruik van een speciaal verfproces. De logo’s en letters op gepolijste of geborstelde frames worden beschermd door een extra verflaag.

C: 62 Carbon technologie

Veel rijders beschouwen carbon als het perfecte framemateriaal. Licht en stijf tegelijk, carbon maakt elke fiets merkbaar levendiger. Cube’s Super High Performance Carbon is een hit bij de pers en heeft zich bewezen in de concurrentie door de Cube Teamrijders.  C:62 staat voor het carbongehalte, namelijk 62%. Het ongewoon hoge carbon percentage wordt bereikt  met behulp van drie perfect geïntegreerd technieken. Geavanceerde Twin Mold: Cube minimaliseert onnauwkeurig overlappingen.  Het resultaat is een frame zonder overbodige gewicht – elke gram telt. Cube gebruikt een vaste kern in het midden van het frame tijdens het productieproces, dat wordt verwijderd wanneer het frame is voltooid. Dit vermindert de ophoping van gevouwen materiaal en verhoogt de veiligheid en de integriteit van de lichtste frames. Er is niet zomaar voor een koolstofvezel gekozen.  Een buitengewone combinatie van materialen is nodig om de beste kwaliteit carbon te maken. C62 frame’s  zijn extreem stijf door het gebruik van High Modulus vezels. Fijne nanodeeltjes zijn geïntegreerd in de hars die de twee koolstofatomen lagen bindt. Dankzij deze kleine deeltjes, wordt het levensduur van het frame beter – en het is ook minder gevoelig voor schokken en kan het beter externe krachten weerstaan. Deze combinatie van nanodeeltjes en High Modulus vezels is wat het verschil maakt tussen een C: 62 en een gewoon carbon frame.

C:68 Carbon technologie

C: 68 draait om een zeer innovatieve carbontechnologie, minder hars en een hoger gehalte aan vezels. Een vezelgehalte van 68% en kleine nanodeeltjes in de hars minimaliseren het gewicht en verhogen de stijfheid. Voor 2017 is deze technologie geoptimaliseerd en wordt dit high-end materiaal gebruikt voor bestaande en nieuw frame platforms. Net als bij het C:62 wordt er gebruikt gemaakt van het Twin Mold productieproces en voor Monoque opbouw. Er worden op de C:68 geen andere materialen gehecht als dit niet perse noodzakelijk is. Verschillende materialen hebben verschillende kenmerken wat nadelige effecten op het frame zou kunnen hebben. De lagercups en en bussen worden dus ook 100% in carbon gemaakt. Door het gebruik van deze minimalistische aanpak bespaart CUBE gewicht op de C: 68 frame’s en minimaliseert het potentiële zwakke punten – een CUBE fiets moet vele jaren mee gaan!

Bike Experts – CUBE racefiets dealer Den Haag

Bike Experts is de Cube dealer van regio Den Haag. In onze winkel vind je een zeer uitgebreide collectie CUBE racefietsen. Wij adviseren je graag welk model het beste bij je past. Doormiddel van een Bikefitting framemeting kunnen we de perfecte afstelling van je fiets berekenen en je fiets afstellen. Ons team van ervaren medewerkers staat klaar om je te helpen.