Banden | Bike Experts Den Haag

Stuur je vraag per WhatsApp: 06-82141223 of bel 070-3801617

Banden

Banden

fietsbanden

Bij Bike Experts vind je een zeer ruim assortiment banden van Schwalbe, Vittoria en Continental.  Dus ben je opzoek naar banden voor je racefiets, moutainbike of stads- of toerfiets, kom dan eens langs bij Bike Experts in Den Haag. Natuurlijk kunnen wij ze ook direct op je fiets monteren.

Racefiets banden

Een goed set banden onder je racefiets maakt een groot verschil. Er zijn diverse aspecten waar je op kunt selecteren wanneer je een band gaat aanschaffen, denk hierbij aan: lek bestendigheid, grip, rolweerstand, gewicht, prijs en comfort. Iedere band heeft zijn eigen specifieke karakter, afhankelijk van voor welke doelgroep hij is geproduceerd. Voordelige banden zijn vaak met een harde stalen hieldraad gemaakt en hebben ze een minder hoge weving. Dit resulteert in een band die minder goed rolt en ook minder lek bestendig is. Duurdere banden zijn vouwbanden met een hoge weving en een soepel rubber compound zodat ze als het ware aan het wegdek kleven in de bochten en erg weinig rolweerstand bieden. Populaire banden zijn de Vittoria Rubino Graphene, Continental GP4000 en Schwalbe Durano.

Mountainbike banden

Binnen de mountainbike banden zijn er tal van verschillende profielen te krijgen, afhankelijk van het type rijder wat je bent en wat voor ondergrond je rijdt kies je dat wat het beste bij je past. Een grove diepe nop die je op los terrein en in de bochten veel zekerheid geeft maar juist op een harde ondergrond meer weerstand biedt. Of heb je juist liever een wat lagere nop op een lichte en snelle band en weet je dat wanneer het modderig wordt je een stuk grip verliest. Veel keuzes om te maken maar natuurlijk kunnen wij je hierin adviseren. Tot slot zijn er veel verschillende maten wielen in omloop en dat resulteert in nog meer banden: 26 inch, 27,5 inch en 29 inch en tegenwoordig dan ook nog de Plus maten. Dit betekend een extra brede bande gemonteerd om velg met gelijke omtrek maar wel een breder velgbed. Natuurlijk moet je fiets hiervoor wel geschikt zijn. Een bredere band zorgt er voor dat je extra comfort en grip hebt op grove ondergronden. Populaire banden zijn de Schwalbe Nobby Nic, Racing Ralph en Rocket Ron maar ook de Maxxis Icon zie je steeds meer voorbij komen. 

Stads- & Toerfietsbanden

Voor je stadsfiets ben je waarschijnlijk vooral opzoek naar een band die niet zo snel lek gaat. Dat treft met onze Schwalbe Marathon en Marathon Plus banden wordt de kans op een lekke band namelijk wel erg klein! We hebben alle soorten en maten gewoon direct voor je in het rek hangen, en voor ieder budget een passende band. 


Verfijnd zoeken