Voeding | Bike Experts Den Haag

Stuur je vraag per WhatsApp: 06-82141223 of bel 070-3801617

Voeding

sportvoeding bij Bike Experts in Den Haag

Fietsen kost veel energie, en om langdurig prestaties te kunnen leveren zal je dus energie moeten aanvullen. Koolhydraten zijn hierin de belangrijkste leveranciers van energie. Je lichaam heeft een energievoorraad om ongeveer 1 uur intensief te sporten. Zodra de inspanning langer dan 1 uur duurt, is het aanbevolen extra koolhydraten op te nemen tijdens de training of wedstrijd. Bij Bike Experts vind je een ruim assortiment aan sportvoeding van de merken SIS, Wcup en Born. 

Energierepen

Energierepen zijn een effectieve voeding om snel en gemakkelijk koolhydraten tot je te nemen. De repen zijn zo vervaardigd dat je ze makkelijk tijdens het fietsen kunt eten en dat ze de energie gelijkmatig afgeven zodat je niet daarna een zogenaamde hongerklop te verduren krijgt doordat de suikerspiegel zakt. Om voldoende energie binnen te krijgen zal je dus regelmatig tijdens het sporten wat koolhydraten naar binnen moeten krijgen.

Er zijn ook repen die meer geschikt om voorafgaand aan het sporten te eten omdat ze wat zwaarder of moeilijker weghappen. Een voorbeeld hiervan is de Sportscake van Wcup.  Ook zijn er repen die bedoelt zijn om het herstel te bevorderen en dienen na het sporten gegeten te worden. Een voorbeeld hiervan is de recoverybar van SIS. 

Energie gels

Het soms niet eenvoudig om de nodige koolhydraten in te nemen tijdens het sporten met vaste voeding. Daarom zijn er verschillende gels op de markt met een hoge concentratie aan energie die je snel en eenvoudig tot je kunt nemen. De meeste gels zijn hypertone wat inhoudt dat ze vocht aan het lichaam onttrekken. Het is dan dus belangrijk om direct na de gel wat te drinken om die vochtbalans op pijl te houden. Er zijn ook Isotone gels die zonder water te drinken kunnen worden genuttigd, een voorbeeld hiervan is de SIS energygel. 

Sportdrank

Het is erg belangrijk om tijdens het sporten de vochtbalans goed op peil te houden. Tijdens het sporten verlies je o.a. door zweten veel vocht en dat moet worden aangevuld om een vochttekort of dehydratie te voorkomen. Een te kort aan vocht leidt tot verminderde prestaties (2% vochtverlies kan al leiden tot 10% prestatieverlies) en kan maagklachten, kramp en hoofdpijn veroorzaken. Belangrijk dus om goed gehydrateerd te starten en tijdens het sporten voldoende en gecontroleerd het vocht aan te vullen. In een sportdrank zit naast water ook alle benodigde mineralen en zouten om te zorgen voor een optimale opname. Ook in zit er in de sportdrank wat extra energie wat je dus gemakkelijk en snel opneemt. Is het heel erg warm en vochtig weer, dan kan je het beste kiezen voor een sportdrank met extra natrium waarmee je lichaam het vocht beter vasthoud. 

Nieuw zijn de dranken met Peptides (kleine stukjes eiwit) wat er voor zorgt dat spieren zich al tijdens de inspanning beter kunnen herstellen. Dit verkleint ook de kans op kramp. 

Hersteldrank

Om na het sporten zo snel mogelijk te herstellen zijn er speciale hersteldranken ontwikkeld. Een recovery drink moet je binnen 30 minuten na de inspanning innemen en vullen eiwitten en koolhydraten aan om een zo snel mogelijk herstel te bevorderen. Verder zitten er diverse vitamines en mineralen in de hersteldrank. 

Supplementen

Verder zijn er diverse supplementen om spiergroei te bevorderen en te helpen herstellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Aminozuren, Creatine, IJzer en vitamine preparaten. Deze supplementen leveren we uitsluitend op bestellen. Wel hebben we magnesium tabletten en cafeïne shots.   Product vergelijk (0)


Weergeven 1 t/m 12 van in totaal 36