Heb je last van een pijnlijk zitvlak, slechte doorbloeding of slapende delen tijdens het fietsen? Dat kan vanaf nu tot de verleden tijd behoren. Met het My Own zadelsysteem van Prologo komen we in 4 stappen tot het perfecte zadel. Kom nu langs in de winkel om een zadelmeting uit te laten voeren en wij monteren het gekozen zadel direct op je fiets.

Kies het type zadel: racefiets, mountainbike of triatlon

De eerste stap is het selecteren van de categorie zadels voor jouw fiets. Afhankelijk van het soort fiets wat je rijdt worden er verschillende eisen gesteld aan het zadel. Prologo heeft voor alle sportieve fietsers het juiste zadel. Maak je keuze uit:

  • Racefiets zadels
  • Mountainbike marathon zadels
  • Mountainbike enduro zadels
  • XC zadels
  • Tijdrit zadel
  • Triatlon zadels
  • Dames zadel

Type zadel afhankelijk van gebruiker en type fiets

 

Meten van de afstand tussen de zitbotjes voor de juiste breedte van het zadel

De zitbotjes moeten goed ondersteund worden door het zadel. Om deze reden worden de Prologo zadels in verschillende maten geleverd, altijd het best passend bij de rijder. We hebben een speciaal apparaat om de afstand tussen de zitbotjes op te meten om zo tot een goed zadeladvies te komen.

zitbotjes meten prologo zadels

Meten van de flexibiliteit van de rijder om het model van het zadel te bepalen

Met een speciaal stukje gereedschap meten we de flexibiliteit van de onderrug om zo te bepalen welk model zadel het best past: vlak, half rond of een opstaande achterzijde. Het zadel moet je namelijk ondersteunen in de gewenste zithouding.

Berekenen van de BMI voor de juiste demping in het zadel

Ons software programma berekent automatisch de BMI van de rijder. In het zadeladvies wordt daarmee rekening gehouden hoeveel druk er op het zadel komt en welk type dat het best zal ondersteunen.

Prologo zadels houden rekening met de BMI van de rijder

Het resultaat: pijn vrij fietsen op een perfect passend zadel

Alle gegevens worden in een speciaal computerprogramma ingegeven en vervolgens worden de geadviseerde zadels voorgesteld. Wij monteren het zadel voor je op de fiets en je zult merken dat dit een enorme verbetering van het comfort op de fiets kan betekenen.

Bekijk de zadels alvast in onze webshop.

Het resultaat: pijn vrij fietsen op een perfect passend zadel