Vanwege een mogelijk probleem met het loslaten van de lijmverbinding heeft Shimano een vrijwillige inspectie- en vervangingsmelding uitgegeven van geselecteerde 11-speed HollowTech II racefiets crankstellen. De betreffende crankstellen zijn geproduceerd tussen 1 juni 2012 en 30 juni 2019.

Modelnummers
De betrokken producten zijn crankstellen met de merken Dura-Ace en Ultegra en de modelnummers Ultegra FC-6800, FC-R8000 en Dura-Ace FC-9000, FC-R9100 en FC-R9100-P. De modelnummers zijn gestanst aan de binnenkant van de crankarm (zie gele vierkant in afbeelding), in de buurt van de onderkant van de arm. Als het modelnummer op de crankarm niet overeenkomt met de hierboven vermelde modelnummers is geen verdere actie vereist.

Productiecode
Een productiecode is gestempeld (zie blauwe vierkant) aan de binnenkant van de crankarm, in de buurt van de onderkant van de arm. De betrokken modellen zijn geproduceerd vóór juli 2019 en hebben de volgende productiecodes van twee letters: KF, KG, KH, KI, KJ, KK, KL, LA, LB, LC, LD, LE, LF, LG, LH, LI, LJ, LK, LL, MA, MB, MC, MD, ME, MF, MG, MH, MI, MJ, MK, ML, NA, NB, NC, ND, NE, NF, NG, NH, NI, NJ, NK, NL, OA, OB, OC, OD, OE, OF, OG, OH, OI, OJ, OK, OL, PA, PB, PC, PD, PE, PF, PG, PH, PI, PJ, PK, PL, QA, QB, QC, QD, QE, QF, QG, QH, QI, QJ, QK, QL, RA, RB, RC, RD, RE en RF.

Laat je crankstel controleren bij Bike Experts
Consumenten die denken dat ze een getroffen product hebben, worden gevraagd contact op te nemen Bike Experts om een gratis inspectie van het crankstel in te plannen. Wij zullen dan het crankstel inspecteren op tekenen van loslaten van de lijmverbinding of delaminatie. Bel ons op 070-3801617 voor het maken van een afspraak of maak direct online jouw afspraak:

Hoe gaat de terugroepactie in zijn werk?
Om te controleren of jouw crankstel onderdeel is van de terugroepactie, is het van belang je volledige crankstel te laten inspecteren bij een erkende Shimano-dealer. Deze inspectie is bedoeld om vast te stellen of de crankarmen een mogelijk probleem vertonen met het loslaten van de verbinding en om elk mogelijk veiligheidsrisico voor jou als fietser uit te sluiten.