Strandfietsen

Stuur je vraag per WhatsApp: 06-82141223 of bel 070-3801617

  • Strandfietsen

Strandfietsen

Op deze pagina vind je alle informatie over strandfietsen. Deze groeiende discipline is niet meer weg te denken uit de fietssport. Steeds meer mensen pakken in de winter de mountainbike om lekker over het strand uit te waaien. Ook worden er diverse strandraces georganiseerd om zo je krachten te kunnen meten met anderen. Bij Bike Experts zijn we helemaal gek van het strandfietsen en nemen je graag mee in ons enthousiasme!

Aarzel niet om contact op te nemen of om even langs te komen als je nog vragen hebt over het strandfietsen!

Wat voor fiets heb ik nodig


In principe kan je met iedere mountainbike op het strand fietsen,mits je de noppenbanden verruilt voor een setje brede strandbanden. Wel zijn er een aantal zaken die het fietsen over het strand aanzienlijk makkelijker maken. Zo rijdt een 29er veel sneller dan een 26" mountainbike. Ook heb je niks aan een verende voorvork, die kan je dus beter verruilen voor een vaste (carbon) vork. Verder is een race cassette monteren een aanrader omdat de snelheden op het strand behoorlijk kunnen oplopen.

Het is dus niet noodzakelijk om een speciale fiets aan te schaffen om het strandfietsen uit te proberen. Met enkele aanpassingen aan je huidige mountainbike is het vaak al goed mogelijk. Ben je echter al besmet met het strandfiets virus dan haal je met een echte geprepareerde strandfiets natuurlijk meer uit jezelf!

Wij bouwen strandfiets op maat van onder andere: Zannata, Olympia, Kuota, Jan Janssen en Niner.

Welke banden moet ik rijden.

Het zand is vaak zacht en daarom is een noppenband geen goed idee. Deze geven veel weerstand en zakken eerder weg. Het advies is daarom om een dikke ballon band op je fiets te monteren. Schwalbe heeft 2 absolute toppers in het assortiment met de Big Apple en de Big One die een breedte hebben van maar liefst 2.35. 

De Big Apple is de voordelige draadband en kost € 32,90
De Super Moto is de veel lichtere en soepelere vouwband en kost € 54,90
De Big One is de perfecte band voor het strand, zeer licht en soepel en kost € 57,90

Op het strand rijd je met een lage bandenspanning om zo veel grip in het zand te hebben. Afhankelijk van de gekozen band, de rijder en de omstandigheden wordt er tussen de 1 en 1,6 bar gereden. 

Om optimaal te profiteren van het rijden op een lage bandenspanning kan je de banden Tubeless maken. In plaats van de binnenband wordt de buitenband d.m.v. latex luchtdicht gemaakt. Bijkomend voordeel is dat de kleine gaatjes automatisch worden gedicht. 

Aankomende Evenementen

Wij hebben (bijna) alle strandraces toegevoegd in onze Facebook kalender. Kijk hiervoor op: https://www.facebook.com/bikeexperts/events 


Opbouw strandfietsen

Hieronder vind je enkele van de door ons opgebouwde strandfietsen.

 CUBE beachbike strandfiets

Cube Attention SL Beachbike strandfiets

Zannata strandfietsCube reaction strandfiets

Cube strandfiets Attention

Cube LTD strandfiets
Verwante Tags

Strandfietsen Strandfiets Beach bike Beach Biking Strandband Scheveningen Den Haag Rijswijk Voorburg Wateringen Leidschendam

Reacties

Note: HTML is not translated!